Külalislahkuse valdkonna spetsialist
See kursus annab teile vajalikud oskused restoranietiketi ja teeninduskultuuri vallas. Te omandate teenindusstandardid, õpite professionaalset suhtlemist klientidega ning looma mugavat ja meeldivat atmosfääri, mis on määrava tähtsusega kõrge professionaalsuse saavutamisel külalislahkuse valdkonnas.
ÕPPEKAVA RÜHM
Valdkond: Teenindus;
Suund: sikuteenindus;
Rühm: Majutamine ja toitlustamine.
ÕPPEKAVA KOOSTAMISE ALUS
Kutsestandardid: Kelner, tase 4
KOOLITUSE EESMÄRK
Selle kursuse eesmärk on valmistada ette spetsialiste tööks restoranides, baarides, kohvikutes, pubides, catering’ites ja erinevates välistingimustes müügikohtades. Suurepärase teeninduse saladus peitub pisiasjades, nagu inimlikkus, tähelepanelikkus, hoolivus, siiras naeratus ja positiivne ellusuhtumine.
KOOLITUSE TULEMUS
Koolituse lõppemisel õpilane:
- Eristab toitlustusasutuste tüüpe.
- Arvestab tervisliku toitumise põhimõtteid ja tööd allergeenidega.
- Analüüsib teenindusprotsessi kliendi ja asutuse vaatepunktist
- Täidab klientide teenindamise ülesandeid vastavalt standarditele.
- Valmistab ette töökoha, kasutades vajalikke nõusid ja tarvikuid.
- Serveeringute teostamine professionaalsete meetoditega.
- Tagab kvaliteetse teeninduse üritustel ja catering-teeninduses.
- Lahendab probleeme ja töötleb klientide kaebusi.
- Järgib sanitaarstandardeid.
- Teostab professionaalset laua katmist erinevateks üritusteks.
- Mõistab erinevate riikide klientide teeninduskultuuri erinevusi.
SIHTGRUPP
Selle kursuse sihtrühmaks on spetsialistid ja alustavad professionaalid, kes soovivad arendada või süvendada oma oskusi toitlustus- ja külalislahkuse valdkonnas, sealhulgas restoranides, kohvikutes, baarides ja catering’is.
TINGIMUSED KOOLITUSE ALUSTAMISEKS
Keskharidus
KOOLITUSE ÜLDINE MAHT
Õppe kogumaht on 160 akadeemilist tundi, neist:
80 akadeemilist tundi on teoreetilist õpet,
70 akadeemilist tundi praktilist õpet,
10 akadeemilist tundi iseseisvat tööd.
Teoreetiline koolitus Loengud, arutelud, situatsioonide modelleerimine ja seadusandlike aktide analüüs
Praktiline koolitus hõlmab: Praktilised ülesanded, oskuste harjutamine juhendaja valvsa pilgu all õppe- ja igapäevatöö kontekstis, oskuste demonstreerimine.
Iseseisev töö hõlmab: toitumishügieeni reeglite õppimist ja testi sooritamist, kodutööde tegemist, eneseanalüüsi ja karjäärikaardi koostamist.
ÕPPESISU
MOODUL 1. (12 akadeemilist tundi)
-Toitlustusettevõtete tüübid. Kirjeldus nende ärimudelitest ja eripäradest.
-Toitumise alused ja allergeenid. Ülevaade tervisliku toitumise põhimõtetest, allergeenidest ja ainetest, mis põhjustavad talumatust.
MOODUL 2. (8 akadeemilist tundi)
-Teenindusprotsess. Kliendi teekond toitlustusasutuse vaatenurgast ning kliendikesksuse põhimõtete mõistmine.
-Toitlustusteenindaja tööülesanded. Oskused, hoiakud ja nõude mis on vajalikud toitlustusvaldkonnas tööülesannete täitmiseks, mis kehtivad teenindavale personalile.
MOODUL 3. (14 akadeemilist tundi)
-Furšettide korraldamine
-Ettevalmistus teenindamiseks (mise en place). Nõude, söögiriistade ja klaaside valik ja ettevalmistus. Laudlinade ja lauakaunistuste kasutamine.
-Toitude ja jookide serveerimise tehnika**
-Klientide teenindamise protsess
-Catering-teenindus
MOODUL 4. (8 akadeemilist tundi)
-Vastuvõttude korraldamine ja menüü koostamine
-Teeninduse põhitehnikad ja -põhimõtted
-Kliendi tagasiside haldamine. Positiivsete ja negatiivsete tagasisidede käsitlemine ning probleemide lahendamine.
-Teeninduskultuurid eri maailma paikades
-Kelneri kutsestandard (tase 4)
MOODUL 5. (2 akadeemilist tundi)
Puhastustööd ja puhastusained Puhastusmeetodid, puhastusainete doseerimine ja puhastusplaan.
Lõpphindamine (6 akadeemilist tundi)
-Kirjalik ülesanne
-Praktika aruanne
-Vestlus
*Teemade käsitlemise järjekord võib muutuda. Teemade järjekord määratakse kindlaks õppeplaaniga, mis antakse õpilasele enne koolituse algust.
LEKTORI KVALIFIKATSIOON
Rakenduslik või kõrgharidus, töökogemus õpetatavas valdkonnas, õpetamiskogemus.
SOOVITATAV MATERJALID
Riigi Teataja – seadusandlus, teemakohased normatiivaktid.
KATAME LAUA. Sirje Rekkor, Reelika Eerik
TEENINDAMISE KUNST. TOITLUSTAMINE. VASTUVÕTTUDE KORRALDAMINEReelika Eerik, Tiiu Parm, Sirje Rekkor, Allan Vainu
TOITLUSTUSE ALUSED Maire Merits, Sirje Rekkor, Anne Roosipõld, Anne Kersna
Toiduvalmistamine suurköögis. Anne Kersna, Indrek Kivisalu, Maire Merits, Sirje Rekkor
ÕPPEPROTSESS
ÕPIKESKKOND JA ÕPPEVAHENDID
Ärikool õppekeskuse õppeklassid asuvad Tallinnas aadressil Vilmsi 47. Kõik kasutatavad õppeklassid vastavad tööohutuse ja töötervishoiu nõuetele, nad on piisava valgustusega, üldventilatsiooni ja konditsioneeridega. Õppeklassid on varustatud kaasaegsete õppevahenditega ( ekraan, dataprojektor, arvuti, tahvel jne). Õpperuumides on Internet, WI-Fi on koolitusel osalejatele tasuta. Mugavaks pikaajaliseks viibimiseks on õppekeskuses olemas abiruumid – garderoob, tualetid, köögiblokk kohvimasinaga, soe ja külm vesi, mikrolaineahi toidu soojendamiseks, nõudepsumasin, nõud ning kohvi- ja teetarvikud. Õppekeskuse lähedal on mõned ühistoitlustusettevõtted ja toidukauplus.
Õppekeskus asub liftita hoone teisel korrusel. Piiratud liikumisvõimega isikutele eraldi sissepääsu ei ole, kuid teatud juhtudel võime korraldada kursused mugavamas kohas või online’is. Palun pöörduge meie poole selle probleemi lahendamiseks.
Lokaut olukorra puhul ja muude vääramatu jõu asjaolude korral või kokkuleppel Õppekeskusega võib õppetöö osaliselt toimuda distantsõppena (ZOOM, MS, TEAMS).
ÕPPEMEETODID
Kursus on üles ehitatud teoreetiliste ja praktiliste õppuste vormis, mis on ühendatud õppekava teemade kaupa. Õppemeetodid: aktiivsed loengud, diskussioonid, rühmatööd, situatsioonide modelleerimine ja lahendamine, rolliülesanded, vajaduse korral töö temaatilise tarkvaraga.
ÕPPEMATERJALID
Õppejõu algatusel võidakse koolituse ajal anda õpilastele jaotusmaterjale paberil ja/või elektroonilisel kujul, videomaterjale ja/või õppefilme. Õppematerjalid on kõikidele õpilastele tasuta.
Enamikul juhtudel võivad õpilased teha foto- ja videosalvestusi, kui see ei lähe vastuollu õpetaja nõudmistega autori materjali konfidentsiaalsuse tagamiseks.
HINDAMISMEETODID JA KOOLITUSE LÕPETAMISE TINGIMUSED
Õppetöö käigus täidavad õpilased praktilisi ja situatsiooniülesandeid või iseseisvaid ülesandeid, saades nende kaudu õpetajalt suulist või praktilist tagasisidet.
Praktilist koolitust hindab iga päev koolitaja. Hindeid antakse sooritatud praktiliste tööde eest koolitus päevikus. Hindamissüsteem: suurepärane (5), hea (4), rahuldav (3), mitterahuldav (2). Mitterahuldava hinde korral on õpilane kohustatud seda kokkuleppel koolitajaga parandama.
Lõputunnistusele lubatakse üliõpilased, kes on osalenud vähemalt 75% kursusest, on saavutanud kavandatud õpiväljundid ja kellel ei ole õppepäevikus mitterahuldavaid hindeid.
Õppetöö lõpul sooritab õpilane kokkuvõtva atestatsioonina eksami:
– teoreetilise testi paberkandjal või elektroonilisel kujul.
– praktiline ülesanne, mis näitab kandidaadi oskusi.
Lõpueksam loetakse sooritatuks, kui õpilane on õigesti vastanud vähemalt 80% testiküsimustest ja sooritanud praktilise ülesande hindega “rahuldav” või kõrgem.
VÄLJASTATAVAD DOKUMENDID
Õpilastele, kes on võtnud osa õppetööst 75% ulatuses ning kes on saavutanud õppekavas kehtestatud tulemused ja edukalt sooritanud atesteerimise, antakse välja vastav Sertifikaat.
Õpilastele, kes on võtnud osa õppetööst vähemalt 50% ulatuses, kuid ei ole läbinud õppetööd õppekavas nõutud mahus või ei ole sooritanud atestatsiooni ning ei ole saavutanud õppetöös ettenähtud tulemusi, väljastatakse päringu korrral Tõend õppetööst osavõtu kohta, näidates ära läbitud õppemahu.
KOOLITUSE HIND JA REGISTREERIMINE
HIND: 1980 € + KM
Kui tasute koolituse eest eraisikuna, siis saate paluda tulumaksu tagastust.
REGISTREERIMINE
Koolitusele saate registreerida, kasutades üht allpooltoodud võimalustest:
1) kursuse registreerimisvormi küljetulbal.
2) e-postiga aadressile arikoolitus@gmail.com
3) helistades numbrile +372 559 84 808
Registreerimiseks tuleb tingimata näidata järgmised andmed:
-Õpilase ees- ja perekonnanimi
-Isikukood (EV mitteresidendid ja isikukoodi mitteomavad isikud märgivad sünnikuupäeva).
-Kursuse nimetus
-Õppekeel
-Õppetöö alguse kuupäev
-Kontaktandmed: telefon, õpilase või teda esindava isiku meiliaadress.
LISATEENUSED
Parkimine Torupilli Selveri juures – “Pargi & reisi“. Tingimustega saate tutvuda siin >>
*Korraldaja jätab endale õiguse teha vajaduse korral muudatusi õppekavas ja tunniplaanis.
Programmi viimane heakskiitmine: 21.08.2024a.
Number dokumendihaldussüsteemis: Ar/24-130