Baarmen, tase 4

Baarmen
Koolitusprogrammi nimetus Baarmen, tase 4
Õppekava rühm Teenindus, Isikuteenindus, Majutamine ja toitlustamine
Õppekava koostamise alus Kutsestandard, tase 4
Programmi autoriõigus (c) Programmi on välja töötanud Ärikool MTÜ meeskond ja selle suhtes kohaldatakse Eesti Vabariigi autoriõiguse seadust.
Programmi on keelatud kopeerida, levitada või kasutada ilma kirjaliku kokkuleppeta MTÜ Ärikool .
Eesmärk Koolituse eesmärk on varustada baarmenid oskustega, mis võimaldavad neil professionaalselt toimida baarides, toitlustus- ja meelelahutusteenust pakkuvas ettevõttes, rahuldada klientide vajadusi ning säilitada ettevõtte mainet kvaliteetse teeninduse pakkujana. Baarmeni tööks on klientide teenindamine baariletist ja lauas, jookide valmistamine, serveerimine ja müümine. Baarmeni kutse eeldab valmisolekut töötada vahetustega, puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline. Töövahendid on kuumade jookide valmistamise seadmed, nõudepesumasin, jäämasin, külmik, kassasüsteem, blender, baaritarvikud (šeikerid, mensuurid, lusikad jm), serveerimisvahendid ja koristamisvahendid.
Õpiväljundid Koolituse läbinu:
• Valmistab ette oma töökoha vastavalt kehtestatud juhendile, varustadestöökoha tööks vajalike vahendite ja toodetega, hoiab oma töökoha korras.
• Võtab vastu ja hoiab korras tööks vajalikud kaubad ja seadmed vastavalt ettevõttes kehtestatud korrale, kontrollib kauba koguse ja kvaliteedi vastavust dokumentatsioonile
• Loob positiivse kontakti kliendiga ning tutvustab talle menüüd ja jooke, konsulteerib klienti
• Lõpetab teenindamise positiivselt, küsides kliendilt arvamust saadud toote ja teenuse kohta
• Valmistab ja pakub alkoholivabu ja alkoholiga kokteile, kohvi ja teed, kasutades vastavaid võtteid ning arvestades kliendi soove
• Puhastab seadmed ja töövahendid vastavalt juhendile.täidab enesekontrolliplaanis talle määratud ülesandeid.
Sihtrühm Täiskasvanud, kes soovivad töötada baarmenina või inimesed, kes on kaotanud varasemad oskused ja kogemused
Koolituse alustamise tingimused
1. Põhiharidus
2.Toimiv tervisetõend
Koolituse maht (akadeemilistes tundides) 160 akadeemilist tundi, millest:
100 akadeemilist tundi teoreetilist õpet,
40 akadeemilist tundi praktilist õpet,
20 akadeemilist tundi iseseisvat tööd.
Teoreetiline õpe hõlmab:
loenguid, arutelusid, videomaterjalide vaatamist, olukordade modelleerimist, retseptide, tehnoloogiate ja töömeetodite õppimist.
Praktiline õpe hõlmab:
tehnikate ja tööriistadega tutvumist, kuumade ja külmade jookide valmistamise tehnoloogia jälgimist, klientide teenindamise praktika õppimist, klientide käitumise ja suhtlemise psühholoogia uurimist ning praktiliste oskuste omandamist.
Iseseisev töö hõlmab:
toitumishügieeni reeglite õppimist ja testi sooritamist, retseptide õppimist ning koduseid ülesandeid täitmist.
Õppekeskkond ja õppevahendid Ärikool MTÜ Koolituskeskuse õpperuumid asuvad aadressil Vilmsi 47, Tallinn.
Praktilised sessioonid viiakse läbi sobivas ettevõtluskeskkonnas. Kõik kasutatavad klassiruumid vastavad tervisekaitsenõuetele, on piisavalt valgustatud ja erineva suurusega.
Klassiruumid on varustatud kaasaegsete õppevahenditega (dataprojektor, arvuti, tahvel jne). Ruumides olevaid laudu ja toole saab ümber paigutada vastavalt valitud õppemetoodikale ja vajadustele. Koolitusruumides on olemas internetiühendus, mis on osalejatele tasuta. Koolituskeskuses on abiruumid, nagu puhkeruum, garderoob, tualettruumid, paljundusruum, kuumade ja külmade jookide automaat ja toidu tellimise võimalus.
Õppimise optimeerimiseks ning üliõpilaste ja õppejõudude igapäevaseks abistamiseks on olemas õpperühm, kelle poole üliõpilased saavad oma küsimuste ja muredega kontakttundide ajal pöörduda.
Lukustusaegadel ja muudel vääramatu jõu asjaoludel võib õppetöö toimuda veebipõhises keskkonnas.
Lisaks sellele võib õppetunde pidada osaliselt ka eemalt (ZOOM) kokkuleppel õppekeskusega.
Õppesisu
Moodul 1: Kaupade käsitlemine (20 akadeemilist tundi)
– Kaupade vastuvõtmine ja säilitamine vastavalt ettevõtte reeglitele.
– Varude jälgimine ja kaupade säilivusaja kontrollimine.
– Optimaalse ostukoguse ja ajastuse määramine.
Moodul 2: Klienditeenindus ja teenuste osutamine (40 akadeemilist tundi)
– Kliendiga suhtlemise ja kontakti loomise oskused.
– Klientide tellimuste täitmine.
– Kliendiga suhtlemine ja nende vajaduste väljaselgitamine.
– Joogimenüü tutvustamine ja soovituste andmine.
– Probleemide lahendamine ja positiivne teeninduse lõpetamine.
– Kassasüsteemi kasutamine ja rahakäitlemine vastavalt ettevõtte reeglitele.
Moodul 3: Jookide valmistamine ja serveerimine (40 akadeemilist tundi)
– Alkoholivabade ja alkohoolsete jookide, kohvi ja tee valmistamise oskused.
– Jookide serveerimine klientide soovide arvestamisel.
– Tööriistade ja meetodite kasutamine jookide valmistamisel ja serveerimisel.
Moodul 4: Seadmete ja töökoha hooldamine (20 akadeemilist tundi)
– Puhastuse ja koristamise tööde planeerimine.
– Õige seadmete ja tööriistade puhastamine ja hooldamine.
– Nõudepesu ja tarvikute hooldamine.
– Seadmete kasutamine ja nende seisundi kontrollimine.
– Erinevate jäätmete eraldamine, kogumine ja kõrvaldamine (toidujäätmed, pakendid, metall, klaas jne) sorteerimiseks järgnevaks ümbertöötlemiseks, hävitamiseks või lõplikuks kõrvaldamiseks.
Moodul 5: Turvalisus ja esmaabi (10 akadeemilist tundi)
– Turvalisuse tagamine baaripiirkonnas.
– Esmaabi põhimõtted.
Moodul 6: Alkohoolsete ja kohvi- ja teetoodete tundmine (10 akadeemilist tundi)
– Alkohoolsete ja kohvi- ja teetoodete liigid.
– Joogivalik ja soovitused.
– Seaduste järgimine kogu tööprotsessi vältel (tööohutus, keskkonnakaitse, tööohutuse nõuded ja hügieeninõuded).
-Alkoholi müügi seadused, tarbijate õiguste kaitse ja muud seadused.
Moodul 7: Ettevõtte klientideeninduse standardid (10 akadeemilist tundi)
– Ettevõtte klientideeninduse standardite ja poliitika tundmine ja järgimine.
– Käitumine kriisiolukordades.
Moodul 8: Karjääri arendamine ja isiklik areng (10 akadeemilist tundi)
– Iseseisev teadmiste täiendamine.
– Osalus võistlustel.
– Mentorid ja nõustajad.
– Karjäärivõimaluste ja professionaalse arengu uurimine.
NB! Kursuse teemade õppimise järjekorda võib muuta vastavalt toitlustusettevõtte tööplaani, kus praktikat läbi viiakse.
Õppeainete järjekord võib muutuda. Teemade järjekord määratakse õppekavaga, mis antakse õppijatele enne õppeperioodi algust.
Õppemeetodid
Aktiivloeng, arutelud, praktiline õpe, juhtumianalüüs, situatsiooniülesanded, iseseisvad harjutused, probleemide lahendusülesanded, kirjalikud analüüsid.
Õppematerjalid
Õppemaks sisaldab koolitusmaterjale: retsepte, tehnoloogia kirjeldusi, videoid, toiduhügieeni reegleid ja muid materjale.
Materjalid salvestatakse elektroonilisele mälupulgale ja antakse praktikandile tasuta.
Õpilasele antakse õigus teha iseseisvalt video-, heli- ja fotomaterjale.
Soovitatav lugemine:
1. Riigiportaal Eesti.ee.;
2. Riigi Teataja seadused, riigiteataja.ee
3. Kokteilid.ee., Kristo Tomingas ja Heinar Õispuu
4.Baari ja kokteili põhitõed.
Baarmenitele igal etapil.
5. More drink. Less Drunk.Dinah Sanders (Sanders & Gratz)
6.Cocktails 101: A Mixologist’s Quick Guide to Mixing, Matching, Making, and Mastering the Art of Creating Amazing Cocktails Kindle Edition.
Hindamine ehk lõpetamise tingimused
Iga teema praktilise koolituse hindamine toimub koolitaja poolt koolituse käigus numbrilise hindamise ja suulise tagasiside meetodil. Hinded kantakse sooritatud tööde eest koolituspäevikusse. Hindamissüsteem: suurepärane (5), hea (4), rahuldav (3), mitterahuldav (2). Mitterahuldava hinnangu korral peab õpilane seda kokkuleppel koolitajaga parandama.
Lõputunnistusele lubatakse õppijad, kes on osalenud vähemalt 75% kursuse mahust, saavutanud kavandatud õpiväljundid ja kellel ei ole koolituspäevikus mitterahuldavaid hindeid.
Kursuse lõpphindamine toimub paberkandjal testi vormis. Lõpptest loetakse sooritatuks, kui õpilane vastab õigesti vähemalt 60% testiküsimustest.
Väljaantud dokumendid
Kui õppija on saavutanud õppekava õpiväljundid ja läbinud hindamise, antakse õppijale pärast koolituse lõpetamist tunnistus.
Osalise saavutamise või lõpphindamise mittesooritamise korral antakse osalejatele tõend koolituse läbimise kohta.
Tundide läbimise tõend väljastatakse ka siis, kui osaleja on mingil põhjusel katkestanud koolituse, kuid osalenud vähemalt 50 % klassikoolitusest. Tunnistus väljastatakse koos osaletud tundidele vastavate andmetega.
Täiendavad teenused “Pargi & reisi“parkla Torupilli Selveri juures. Tingimustega võib tutvuda здесь
Maksumus 1980 EUR+KM
Uuendatud: 16.10.2023